Katja Beckman och Marie Beckman ©

Årets sommarutställning hos Galleri Tinnert Arontorp

Öppningsdag lördagen 5 juni 11-17
Konstnärerna finns på plats under dagen

Öppettider
Tisdag – Söndag 11-17

Katja Beckman
Textilkonstnär bosatt i Berlin och med utställningar spridda över hela världen på sin meritlista. Hon har en mångårig textilutbildning hos Hantverkets vänner, vid Konstfack samt Kawashima textile school i Japan.
Katja arbetar med en variation av material, form, strukturer och tekniker för att fånga och väva in känslor i sina textila verk. Många av hennes verk må vara färgstarka men de skriker inte efter uppmärksamhet. De väntar istället på att någon skall utforska dem och tillåta sig själv att sjunka in i dess yta.

Läs gärna mer om Katja på cargocollective.com/katjabeckman eller följ hennes arbete via instagram  @katjabeckman

Marie Beckman
Konstnär bosatt utanför Skara i Västergötland. Marie arbetar med stengods och skapar i både stort och litet format till allt från utställningar till offentliga utsmyckningar. Hon finns bland annat representerad på Nationalmuseum.
Utifrån grundformer skapade i gipsformar skulpterar Marie för hand fram rörelse och rytm i sina verk. Ytan täcks sedan av en halvmatt glasyr med en len lyster som fångar de former och effekter som skapas av ljus och skugga. Hon arbetar långsamt och låter tankar, minnen och känslor bli en del av materialet.

Läs gärna mer om Marie på hennes hemsida keramik.se

Utställningen pågår 5 juni – 15 augusti