Målarkurser

Kurser i akvarell- och oljemåleri – “En upplevelse”
Kurser för dig som vill börja måla eller kanske vill komma igång på nytt. Vi ordnar även kurser för dig som målat ett tag och vill fördjupa dina kunskaper. Kurserna är oftast förlagda till helger och erbjuds i vacker och inspirerande miljö både i vårt galleri där du är omgiven av konst och konsthantverk samt på Isola gård i Holmetorp här på Öland.

24 – 25 februari • Fortsätt måla akvarell – Måla gråväder och vinter
Ingemar Tinnert, Galleri Tinnert Arontorp, Öland

16 – 17 mars • Börja måla akvarell – Nybörjarkurs
Ingemar Tinnert, Galleri Tinnert Arontorp, Öland

13 – 14 april • Fortsätt måla akvarell – Måla landskap och byggnader
Ingemar Tinnert, Galleri Tinnert Arontorp Öland

19 – 21 april • Måla porträtt i olja
Niklas Elgmo Isola gård Holmetorp, Öland

24 – 25 augusti • Börja måla akvarell – Nybörjarkurs
Ingemar Tinnert Galleri Tinnert Arontorp, Öland

13 – 15 september • Måla landskap i olja
Niklas Elgmo Isola gård Holmetorp, Öland

19 – 20 oktober • Fortsätt måla akvarell – Måla höstens färger
Ingemar Tinnert, Galleri Tinnert Arontorp, Öland

9 – 10 november • Börja måla akvarell – Nybörjarkurs
Ingemar Tinnert Galleri Tinnert Arontorp, Öland

Anmälan


Galleri Tinnerts målarkurser 2024 – PDF


Ingemar Tinnert
Konstnär född på Öland. Uppväxt i Västergötland. Från slutet av 70-talet bosatt och verksam i Falköping. Sedan 2018 bosatt på Öland. Autodidakt med undantag från några fristående akvarellkurser samt enstaka kurser vid Gerlesborgsskolan. Naturmålare med stort intresse för fåglar och gamla miljöer, gärna i det öländska landskapet. 

Under Ingemars ledning erbjuds både nybörjarkurser och fortsättningskurser i akvarellmåleri. På nybörjarkurserna börjar vi från början och går igenom vad man skall tänka på när det gäller akvarellpapper, penslar och färger. Det blir teoretiska genomgångar varvat med demonstrationer, grundläggande teknikövningar och träning på att skapa enklare akvareller. Måla landskap och byggnader, gråväder och höstens färger är sedan några av våra återkommande teman för fortsättningskurserna. Tillsammans övar vi vidare med vatten och pigment i fokus.  

Niklas Elgmo
Konstnär född i Nybro, uppväxt i Kalmar och sedan 2018 bosatt på Öland där han driver Isola studios. Utbildad i klassiskt måleri vid Swedish Academy of Realist Art i Stockholm samt Florence Academy of Art i Italien. Efter sina studier i Florens undervisade Niklas även vid Florence Academy of Art. 

Läs gärna mer om Niklas, hans konst och verksamhet på isolastudios.com

Under Niklas ledning erbjuds kurser i oljemåleri på Isola gård. Porträttmåleri, landskapsmåleri, stilleben är några av våra återkommande teman på Niklas kurser. Kurserna innehåller både praktiska och teoretiska moment. Vi förbereder målarduk, blandar färger, hanterar penslar och målarmedium samt lär oss mer om komposition och perspektiv. Vi lär oss även se och avbilda skuggor, halvtoner och ljus och tränar våra ögon att se färger och valörer. Demonstrationer varvas med eget måleri.

Intresserad av privatundervisning?
Det är möjligt att boka privatlektion i akvarellmåleri med Ingemar Tinnert både enskilt och i grupp. Fika ingår. Kontakta Galleri Tinnert för prisuppgift och bokning. 

För privatundervisning i oljemåleri ber vi er att kontakta Niklas Elgmo direkt via isolastudios.com.