© Niklas Mörnerud

Vernissage lördag 22 juni 11-17

“Bilderna föreställer olika platser, landskap eller objekt som förmedlar något till mig. Jag vill med målandet understryka och lyfta fram något som kanske annars hade gått förlorat. Därför hoppas jag att bilderna ska bli till kärleksfulla uppmaningar till att stanna upp och ta in det som finns runt om oss. Hundkexen i morgonljus på sommaren, en uråldrig stens spegling i vattnet, skymningsljuset i ett dike.

Den senaste tiden har min ambition med måleriet främst varit att förmedla en form av meditativ stämning. Mina målningar vill jag ska skänka ro, frid och känsla av trygghet. Även om världen känns kaotisk och oförståelig så finns havets vågor där, stenarna ligger kvar på alvaret, rödspovarna anländer – Allt är som det ska vara.”

Niklas Mörnerud

nordmornerud.com

Öppettider Galleri Tinnert
Juni – Augusti
Tisdag – Söndag 11-17

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-17
Lördag 11-15

Utställningen pågår 22 juni – 18 augusti

Varmt välkomna!