Katja Beckman – Textil och Marie Beckman – Stengods

Katja Beckman Marie Beckman copyright - Galleri Tinnert

Katja Beckman
Textilkonstnär bosatt i Berlin och med utställningar spridda över hela världen på sin meritlista. Hon har en mångårig textilutbildning hos Handarbetets vänner, vid Konstfack samt Kawashima textile school i Japan.
Katja arbetar med en variation av material, form, strukturer och tekniker för att fånga och väva in känslor i sina textila verk. Många av hennes verk må vara färgstarka men de skriker inte efter uppmärksamhet. De väntar istället på att någon skall utforska dem och tillåta sig själv att sjunka in i dess yta.

Läs gärna mer om Katja på cargocollective.com/katjabeckman eller följ hennes arbete via instagram @katjabeckman

Marie Beckman
Konstnär bosatt utanför Skara i Västergötland. Marie arbetar med stengods och skapar i både stort och litet format till allt från utställningar till offentliga utsmyckningar. Hon finns bland annat representerad på Nationalmuseum.
Utifrån grundformer skapade i gipsformar skulpterar Marie för hand fram rörelse och rytm i sina verk. Ytan täcks sedan av en halvmatt glasyr med en len lyster som fångar de former och effekter som skapas av ljus och skugga. Hon arbetar långsamt och låter tankar, minnen och känslor bli en del av materialet.

Läs gärna mer om Marie på hennes hemsida keramik.se

 

 

Utställningen öppnar lördag 5 juni 11-17
Konstnärerna medverkar under öppningsdagen

Öppettider
Tisdag – Söndag 11-17
Måndagar stängt

Utställningen pågår t o m 15 augusti

 

 


Med anledning av pågående pandemi och rekommendationer för region Kalmar län bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas upp och visas i vårt galleri.

Baserat på riktlinjerna från folkhälsomyndigheten och regeringen får det endast vara ett begränsat antal kunder inne i vår butik och vårt galleri samtidigt. Det är sällan många personer i lokalen samtidigt, men vi håller koll och meddelar dig i dörren om det skulle vara fullt. Vi uppmanar alla våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Besök oss gärna ensam, stanna hemma vid förkylningssymtom och håll avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av t.ex. dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare.

Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer. Skulle det bli förändringar gällande Galleri Tinnerts verksamhet kommer detta att meddelas via vår hemsida samt våra sociala medier – facebook och instagram.

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert