Niklas Elgmo ©

Landskapsmåleri i olja

Öppningsdag lördag 6 mars 11-15
Konstnären finns på plats under dagen

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-17
Lördag 11-15

Niklas Elgmo
”Jag är född 1978 och uppväxt i Kalmar. 1998 flyttade jag till Stockholm. Efter 15+ år som IT-entreprenör bestämde jag mig för att byta väg i livet och bli konstnär.

2014 började jag vid Swedish Academy of Realist Art i Stockholm för att studera klassisk teckning och måleri. Efter en termin flyttade jag till Florens, Italien där jag började studera vid Florence Academy of Art. Efter examen tilldelades jag 2017 en “Artist in Residency” vid akademin. Det innebar att jag stannade i Florence och undervisade andra studenter vid akademin samt fick möjlighet att fokusera på mitt eget måleri.

År 2018 flyttade jag tillbaka till Sverige och Isola Gård på Öland. Härifrån driver jag nu mitt företag Isola Studios där jag skapar, visar och säljer min konst, undervisar i klassiskt oljemåleri samt skriver kod för webben.”
– Niklas Elgmo, augusti 2020

Läs gärna mer om Niklas konst och hans verksamhet på niklaselgmo.com samt isolastudios.com

Utställningen pågår 6 – 27 mars