Ingemar Tinnert och Emma Tinnert ©

Öppningsdag 1 maj 11-15
Konstnärerna finns på plats under dagen

Öppettider
1 maj 11-15
Kristi himmelsfärd 13-16 maj 11-15

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-17
Lördag 11-15

Far och dotter ställer ut tillsammans.

Ingemar Tinnert
Ingemar Tinnert är född i Färjestaden och numera även bosatt här på Öland där han driver Galleri Tinnert tillsammans med sin fru Marina. I Galleri Tinnerts lokaler kan du även besöka Ingemars ateljé. Ingemars kärlek till Öland samt intresse för natur och gamla miljöer avspeglar sig genomgående i hans måleri. I sina akvareller fångar han ofta alvarets dramatiska höga himmel och vidsträckta horisont, men även hans stora intresse för fåglar får ofta utrymme då han fattar penseln.

Emma Tinnert
Emma Tinnert är biologen som fattade penseln och numera är konstnär och illustratör. Med öga för detaljer skapar hon unika illustrationer med naturmotiv i akvarell. År 2020 gav hon ut boken Ölands orkidéer tillsammans med författare och fotograf Henrik Karlsson. I år fortsätter Henrik och Emmas samarbete och i mitten av maj når boken Orkidéer på Gotland bokhandlarnas hyllor. Emma står för samtliga illustrationer i båda böckerna och det är bland annat illustrationer av orkidéer som kommer pryda Galleri Tinnerts väggar i samband med Ingemar och Emmas utställning.

Läs gärna mer om både Ingemar Tinnert och Emma Tinnert här

Utställningen pågår 1 – 29 maj