© Marie Isaksson

Vernissage lördag 4 maj 11-15

“En stark längtan till vår och värme gör att jag nästan året om jobbar med bilder om växtlighet och odling. Jag strävar efter enkelhet med så få ingredienser som möjligt utan att ge avkall på det jag vill berätta. Skisser från sommaren ligger till grund för många av mina bilder.

Jag jobbar med grafik och arbeten i emalj. Till båda är stålplåt mitt material som blir till etsade tryckplåtar och som underlag till vägghängda emaljarbeten. Jag gillar att plåtarna i de olika teknikerna ger så olika uttryck. Emaljens taktila blanka yta kontra grafikens sköra.

Min konstutbildning har jag fått på Dômen konskola och Hovedskous Målarskola i Göteborg. Jag trycker grafiken i min ateljé på gården i Sjuntorp utanför Trollhättan i Västergötland där jag också har min emaljverkstad.”

Marie Isaksson

marie-isaksson.se

Öppettider Galleri Tinnert

Tisdag – Fredag 11-17
Lördag 11-15

Kristi himmelsfärdshelgen • Öland Spirar • Konstlandskapet Öland
Torsdag 9 maj 11-17
Fredag 10 maj 11-17
Lördag 11 maj 11-17
Söndag 12 maj stängt

Utställningen pågår 4 maj – 9 juni

Varmt välkomna!