© Camilla Pyk

Vernissage lördag 16 september 11-15

Camilla Forssell Pyk är bildkonstnär, grafiker, född 1966 i Stockholm. Hon är verksam i ateljén på Lidingö, London samt Amsterdam som utgör basen för hennes konstnärskap sedan 2018. Hennes måleri är mötet mellan enheterna jaget, nuet, färgen och formen där hon lustfyllt fångas av mötets dramatik.

Camilla är den femte i det konstnärliga familjeledet från farfars morfar kopparstickaren Ludvig Ruben. Hon arbetar främst i olja och motiven är lekfullt tecknade.

Sedan 1991 har Camilla varit aktiv med ett stort antal utställningar över hela Sverige, England, Tyskland, Frankrike, Grekland och Holland. Hon finns idag representerad på bl a Sörmlands museum och Lidingö Konsthall.

”Det är vi som gör jobbet… När vi ska se det som är dolt. När att se blir liktydigt med att förstå. I samtal med varandra är målet, oftast, att hjälpa varandra att bli tydliga; att ta fram det dolda. Förstärka och lyssna in. Att se och höra, att vara med och vara i och följa med det som är, det som händer, det som blir.

Så är samtalet över. Alla lyfter och går. Det som är kvar känns i kroppen, syns i luften, hörs i tystnaden. Rena tankar som fortsätter samtalen, men lika mycket, eller helt dominerande, visar sig det som är kvar i färger, i mönster, i krumelurer och mellanrummen mellan dem, som pauser.

Kommatecken i mina bilder visar myllret, men också lugnet i samtalets vågor. Så låter de. Så ser de ut.

Fantastiskt i min värld är att under samtal och i stunderna mellan dem finns alltid mina hundar, som också hör och ser och reagerar. Även på kommatecken.”

Camilla Pyk, 2023

camillapyk.com

Öppettider Galleri Tinnert

Tisdag – Fredag 11-17
Lördag 11-15

Ölands skördefest
Torsdag 28 sept 11-17
Fredag 29 sept 11-21 Konst & Kulturkväll
Lördag 30 sept 11-18
Söndag 1 okt 11-15

Utställningen pågår 16 september – 1 oktober

Varmt välkomna!