Tidigare utställningar

Ingemar Tinnert & Emma Tinnert – Akvarell

Utställningen pågår mellan: 2021-05-01 - 2021-05-29

Utställning Ingemar Tinnert & Emma Tinnert - Galleri Tinnert copyright

 

Far och dotter ställer ut tillsammans.

Ingemars kärlek till Öland samt intresse för natur och gamla miljöer avspeglar sig genomgående i hans måleri. I sina akvareller fångar han ofta alvarets dramatiska höga himmel och vidsträckta horisont, men även hans stora intresse för fåglar får utrymme då han fattar penseln.

Med öga för detaljer skapar Emma unika illustrationer med naturmotiv i akvarell. Förra året gav hon ut boken Ölands orkidéer och i år kommer boken Orkidéer på Gotland. Emma står för samtliga illustrationer i båda böckerna och det är bland annat illustrationer av orkidéer som kommer pryda Galleri Tinnerts väggar i samband med Ingemar och Emmas utställning.

 

Utställningen öppnar 1 maj 11-15

Öppettider
1 maj 11-15
Kristihimmelsfärdshelgen 13 – 16 maj 11-15
Pingstafton 22 maj 11-15

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 29 maj

 


Med anledning av pågående pandemi och nya rekommendationer för region Kalmar län bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas upp och visas i vårt galleri.

Baserat på riktlinjerna från folkhälsomyndigheten och regeringen får det endast vara ett begränsat antal kunder inne i vår butik och vårt galleri samtidigt. Det är sällan många personer i lokalen samtidigt, men vi håller koll och meddelar dig i dörren om det skulle vara fullt. Vi uppmanar alla våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Besök oss gärna ensam, stanna hemma vid förkylningssymtom och håll avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av t.ex. dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare.

Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer. Skulle det bli förändringar gällande Galleri Tinnerts verksamhet kommer detta att meddelas via vår hemsida samt våra sociala medier – facebook och instagram.

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert

Lars Eje Larsson – Akvarell

Utställningen pågår mellan: 2021-04-02 - 2021-04-22

Galleri Tinnert - copyright Lars Eje Larsson

 

Lars Eje Larsson – Akvarell

Lars Eje skapar sina akvareller med djupt engagemang och stor teknisk skicklighet. Olika akvarelltekniker samsas på samma yta, allt för att gestalta stämningar och fånga ljuset. Med bildkomposition och färgkomposition skapar han kontraster och motsättningar för att åstadkomma spänning.

Läs gärna med om Lars Eje och hans konstnärskap på larsejelarsson.se

 

Utställningen öppnar 2 april 11-15

Öppettider
Långfredag 2 april 11-15
Påskafton 3 april 11-15
Påskdagen 4 april 11-15
Annandag Påsk 5 april stängt

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 22 april

 

Välkomna!

 


Med anledning av pågående pandemi bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas upp och visas som vanligt i vårt galleri.

Baserat på de senaste riktlinjerna från regeringen får det endast vara ett begränsat antal kunder inne i vår butik och vårt galleri samtidigt. Vid denna tid på året är det sällan många personer i lokalen samtidigt, men vi håller koll och meddelar dig i dörren om det skulle vara fullt. Vi uppmanar alla våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Stanna hemma vid förkylningssymtom och håll avstånd. Tack för att ni håller i och håller ut!

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av t.ex. dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare.

Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer. Skulle det bli förändringar gällande Galleri Tinnerts verksamhet kommer detta att meddelas via vår hemsida samt våra sociala medier – facebook och instagram.

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert

Niklas Elgmo – Landskapsmåleri i olja

Utställningen pågår mellan: 2021-03-06 - 2021-03-27

Niklas Elgmo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIKLAS ELGMO

ÖLAND
Landskapsmåleri i olja

Konstnär född i Nybro och uppväxt i Kalmar, som efter +15 år som IT entreprenör bestämde sig för att ändra riktning i livet och bli konstnär. Ett bra beslut. Efter studier på Swedish Academy of Realist Art i Stockholm samt Florence Academy of Art i Italien, flyttade Niklas 2018 tillbaka till Sverige och Isola Gård här på Öland. Här skapar han nu sin konst, undervisar i både teckning och oljemåleri samt bygger upp sitt galleri.

Mitt uttryck handlar om att gestalta mötet mellan ljus och skugga. Jag utforskar olika teman och myter i sökande efter det äkta. Min grund finns i klassiskt oljemåleri men i mitt skapande är det viktigt att prova nya vägar. Att våga söka – det äkta.
– Niklas Elgmo

Läs gärna mer om Niklas konst och hans verksamhet på www.niklaselgmo.com samt www.isolastudios.com.

 

Utställningen öppnar 6 mars 11-15

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 27 mars

 

 


Med anledning av Covid-19 bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas upp och visas som vanligt i vårt galleri.

Baserat på de nya riktlinjerna från regeringen får det vara max 8 kunder inne i vår butik och vårt galleri samtidigt. Vid denna tid på året är det sällan så många personer i lokalen samtidigt, men vi håller koll och meddelar dig i dörren om det skulle vara fullt. Vi uppmanar alla våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Stanna hemma vid förkylningssymptom och håll avstånd.
Tack för att ni håller i och håller ut!

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare.

Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer. Skulle det bli förändringar gällande Galleri Tinnerts verksamhet kommer detta att meddelas via denna hemsida samt vår facebook och instagram.

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert

 

 

JULUTSTÄLLNING

Utställningen pågår mellan: 2020-11-23 - 2020-12-23

Julutställning - Hemsida

 

JULUTSTÄLLNING
Konst • Konsthantverk • Design

Vackert och hållbart i naturliga material
Välkommen till oss!

 

Öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15
Utställningen pågår fram till jul

 

 

 


 

Med anledning av coronaviruset/Covid-19 bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med denna utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen visas dock som vanligt i vårt galleri.

Galleri Tinnert har öppet. Vid denna tid på året är det sällan många personer i butik och galleri samtidigt. Vi uppmanar våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Stanna hemma vid förkylningssymptom och håll avstånd. Tack för att ni håller i och håller ut!

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna anvisar och vi är extra noga med rengöring av dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare. Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer.

Själva är vi friska. Skulle det bli förändringar kommer detta att meddelas via vår hemsida samt facebook och instagram.

Kan eller vill du inte besöka vår butik och galleri så går det bra att ringa oss och göra en beställning. Du kan hämta dina varor utanför butiken enligt överenskommelse. Vi kan även skicka beställningar mot fraktavgift samt erbjuder hemleverans inom Mörbylånga kommun.

Nu hoppas vi att ni får vara friska och vid god hälsa. Ta hand om er och håll penseln igång!

 

Galleri Tinnert, Arontorp • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Utställning Ingemar Tinnert – Föreningen Kopparslagaren, Hultsfred

Utställningen pågår mellan: 2020-10-03 - 2020-10-11

copyright Ingemar Tinnert

 

Separatutställning med Ingemar Tinnert hos föreningen Kopparslagaren i Hultsfred.

www.kopparslagaren.com

 

Utställningen öppnar 3 oktober 14-16

Övriga öppettider
Torsdagar 14-18
Fredag-Söndag 14-16

Utställningen pågår t o m 11 oktober

Maria Lager – Akryl

Utställningen pågår mellan: 2020-09-25 - 2020-10-10

Galleri Tinnert - Maria Lager, liggande

Maria Lager – Akryl

Maria Lager, född 1967, bor och är verksam i Alingsås. Maria blandar det abstrakta med det föreställande som sätter igång fantasin.

www.marialager.com

 

Utställningen öppnar 25 september 11-18

Lördag 26 september 11-18
Söndag 27 september 11-15 

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

 

Utställningen pågår t o m 10 oktober

 

Karl Mårtens – Akvarell • Litografi

Utställningen pågår mellan: 2020-06-27 - 2020-08-30

Karl Mårtens - Galleri Tinnert

Karl Mårtens – Akvarell • Litografi

Naturstudier, med förkärlek för fåglar, har varit ett stort intresse för Karl sedan barndomen. Han har ägnat sig åt att teckna och måla fåglar så länge han kan minnas. Under åren har målningarna utvecklats, från mycket detaljerade studier till en friare stil.

Bakgrunden för Karls målningsstil kommer från ett djupt intresse i meditationsformer inom Zenbuddismen. Att lära känna sig själv genom att iaktta sina tankar och känslor och att acceptera att vi aldrig kommer att få fullständig kontroll över våra liv är några av de tankar han tagit fasta på. Det här synsättet avspeglas i Karls målningar.

www.karlmartens.se

 

Öppningsdag
Lördag 27 juni 11-17

 

Öppettider – Galleri Tinnert, Arontorp
Tisdag till Söndag 11-17
Måndag stängt

Utställningen pågår t o m 30 augusti

 

Med anledning av coronaviruset bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas och visas som vanligt i vårt galleri.

Galleri Tinnert har öppet som vanligt. Det endast i undantagsfall över 10 personer i butik och galleri samtidigt. Vi uppmanar våra besökare och kunder att tänka på riskerna och hålla avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare. Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer.

Själva är vi friska och jobbar på. Skulle det bli förändringar kommer detta att meddelas via denna hemsida samt vår facebook och instagram. Är du frisk är du självklart varmt välkommen att besöka oss!

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert

 

Galleri Tinnert, Arontorp • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Galleri Tinnert Näsby – Sommargalleri 2020

Utställningen pågår mellan: 2020-06-21 - 2020-08-09

Hemsida

 

Galleri Tinnerts sommargalleri är beläget i Näsby på sydöstra Öland. På den vackra gården Näsby 163 visar vi en samlingsutställning med etablerade konstnärer och konsthantverkare. Även försäljning av konstnärsmaterial.

GALLERI
Ingemar Tinnert • akvarell
Emma Tinnert • akvarell
Marianne Abelsson • glas
Karlheinz Suer • silver

KONSTHANTVERK
Inge Dahlgren • smide
Linda Baudin • glas
Mattias Baudin • smide
Gunilla Sander • keramik/bruksföremål
Christina Sjöberg • pilkorgar
Vigrum konstform • raku/betong
Johan Åkesson • gjutjärn
Bitte Dahlkild • raku
Sanna Koosz • papier maché
Ana Gaines • funktionell konst, bord
Britt Nilsson • tovat

Dessutom visar vi
Växbolin • linne
Iris hantverk • borstar
Klippan yllefabrik • yllefiltar
Tove Adman • betong
Svartstick • textil
Kullagårdens Svets&smide • växtstöd
Fårskinn från Ottenby och Torslunda lamm

KONSTNÄRSMATERIAL
Välsorterad butik med stor sortering av konstnärsmaterial i kända varumärken för
Akvarell • Akryl • Olja • Teckning
Konstkort

För den som är fikasugen kommer det att finnas
• Kaffe/te/saft
• Glass från Ottoglass

 

ÖPPETTIDER – GALLERI TINNERT NÄSBY
Öppningshelg
Midsommardagen 20 juni 12-17
Söndag 21 juni 12-17

27 juni – 9 augusti 12-17*
*Avvikelser kan förekomma och meddelas via www.tinnert.se

 

Med anledning av coronaviruset bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas och visas som vanligt i vårt galleri. Vi uppmanar våra besökare och kunder att tänka på riskerna och hålla avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare. Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer.

Själva är vi friska och jobbar på. Skulle det bli förändringar kommer detta att meddelas via denna hemsida samt vår facebook och instagram. Är du frisk är du självklart varmt välkommen att besöka oss!

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert

 

 

Galleri Tinnert, Näsby 163 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Ölands orkidéer – Henrik Karlsson • Emma Tinnert

Utställningen pågår mellan: 2020-05-16 - 2020-06-07

Bild till tinnert.se - Ölands orkideer

 

ÖLANDS ORKIDÉER
Votum förlag

Boksignering 16 maj 11-15
Om möjligt sker boksignering utomhus*

I galleriet visas ett urval originalillustrationer samt fotografier från boken Ölands orkidéer

Emma Tinnert • Akvarell
Biolog, konstnär och illustratör bosatt på Öland. Emma kombinerar sitt intresse för biologi med sin passion för akvarellmåleri genom att skapa detaljrika illustrationer med naturmotiv. Ölands orkidéer blir den andra boken Emma illustrerat.
Emma Tinnert – Illustratör
•  •  •
Henrik Karlsson • Fotografi
Fotograf, författare och naturvårdare bosatt i Kalmar. Henrik är utbildad biolog och arbetar vid sidan av sin fotografiska verksamhet med natur- och vattenvårdsfrågor. Han är utnämnd till National Geographic Explorer samt medlem i Naturfortograferna/N. Ölands orkidéer är Henriks tredje utgivna bok.
Henrik Karlsson Photography

Utställningen pågår 16 maj – 7 juni
Antal besökare i utställningslokalen kommer att begränsas vid större intresse*

Öppettider 16 – 30 maj
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Kristi himmelsfärds helgen 21 – 24 maj 11-15
Pingstafton 30 maj 11-15

Öppettider 2 – 7 juni
Tisdag – Söndag 11-17

 

 

*Med anledning av coronaviruset bjuder Galleri Tinnert inte in till traditionell vernissage i samband med kommande utställning. Utställningen kommer dock hängas och visas som vanligt i vårt galleri. Antalet besökare kommer även att begränsas i utställningslokalen vid stort intresse. Detta för att undvika att samla ett större antal människor på för liten yta.

Boksignering kommer om möjligt ske utomhus. Detta är beroende av väder och vind samt självklart även de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar. Skulle det bli förändringar meddelas detta via Galleri Tinnerts hemsida samt sociala medier.

Signerade exemplar av boken kan förbeställas redan nu. Kontakta Galleri Tinnert via mail vid intresse.

 

Galleri Tinnert har öppet som vanligt. Vid denna tid på året är det endast i undantagsfall fler än 10 personer i butik och galleri samtidigt. Vi uppmanar våra besökare och kunder att tänka på riskerna och hålla avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare. Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer.

Själva är vi friska och jobbar på. Skulle det bli förändringar kommer detta att meddelas via denna hemsida samt vår facebook och instagram. Är du frisk är du självklart varmt välkommen att besöka oss!

 

Sonja Hesslow • Jeanette Wåhlstrand

Utställningen pågår mellan: 2020-04-10 - 2020-05-02

Sonja Hesslow och Jeanette Wåhlstrand

Sonja Hesslow Fotografi
I don’t want to capture the moments, want to create them from my imagination

Sonja Hesslow använder sin fantasi då hon skapar sina bilder. Processen startar tillsammans med hennes kamera och rekvisita och avslutas i Photoshop där hon skapar den bild hon sett framför sig. Bilder att drömma sig bort i.

I denna utställning visas prints i begränsad upplaga från serierna ”Lights by night” och ”Hide and Seek”

www.sonja.hesslow.se

• • •

Jeanette Wåhlstrand Keramisk skulptur

Jeanette Wåhlstrand fångar känslan, tanken och barndomens lekfullhet genom ansiktsuttryck eller rörelse. En värld i fantasin.

www.jeanettewahlstrand.se

 

Utställningen pågår 10 april – 2 maj

 

Öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Påskhelgen
Långfredag 10 april 11-15
Påskafton 11 april 11-15
Påskdagen 12 april 11-15
Annandag påsk 13 april stängt

 

Med anledning av coronaviruset bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas och visas som vanligt i vårt galleri.

Galleri Tinnert har öppet som vanligt. Vid denna tid på året är det endast i undantagsfall över 10 personer i butik och galleri samtidigt. Vi uppmanar våra besökare och kunder att tänka på riskerna och hålla avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare. Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer.

Själva är vi friska och jobbar på. Skulle det bli förändringar kommer detta att meddelas via denna hemsida samt vår facebook och instagram. Är du frisk är du självklart varmt välkommen att besöka oss!

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert

 

Yvonne Nimar – Skulptur

Utställningen pågår mellan: 2020-03-07 - 2020-03-21

Bild till tinnert.se - copyright Yvonne Niemar

 

Yvonne Nimar – Skulptur

Yvonne Nimar är verksam konstnär sedan 90-talet och arbetar huvudsakligen med skulptur i material som lera, sten, papper, brons och glas. Yvonne har haft många utställningar runt om i Sverige men även visat sina verk i Belgien, Norge, Italien, Storbritannien, Indien och Portugal.

Yvonne finns på plats under vernissagen.

www.yvonnenimar.com

 

Vernissage 7 mars 11-15

 

Öppettider
Söndag 8 mars 11-15

Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 21 mars

HANDKRAFT – Hantverksutställning

Utställningen pågår mellan: 2019-11-30 - 2019-12-23

Handkraft 2019 - Sociala medier

Vernissage 30 november 11-15

Linda Baudin • Glas
Åsa Bergqvist • Stickat
Inge Dahlgren • Smide
Magdalena Dahlgren • Handstöpta ljus
Marianne Karlsson • Stengods
Gunilla Sander • Stengods
Karlheinz Sauer • Silversmycken
Christina Sjöberg • Flätade pilkorgar
Johan Åkesson • Gjutjärn

Även fina produkter i naturmaterial från
Iris hantverk, Klippan Yllefabrik och Växbolin

Utställningen pågår t o m 23 december

Öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Söndag 22 december 11-15
Måndag 23 december 11-15

Utställning Nybro konstförening – Ingemar Tinnert m.fl.

Utställningen pågår mellan: 2019-11-09 - 2019-11-24

Strandskata 2

Nybro konstförening
Gamla brukstorget Pukeberg

Ingemar Tinnert
Monika Alskans
Ann-Christin Jältås

Vernissage
Lördagen den 9 november
kl. 11.00 – 14.00

Utställningen pågår t o m 24 november

Öppettider
Onsdagar 16.00 – 18.00
Övriga dagar 11.00 – 14.00
Måndagar stängt

Välkomna!

NOVEMBERSALONG

Utställningen pågår mellan: 2019-11-01 - 2019-12-31

Novembersalong

Samlingsutställning i galleriet

Karlheinz Sauer – Silversmycken
Madeleine Pyk – Litografi
David J-son – Glas
Africa Coll – Måleri (blandteknik)
Marie Isaksson – Blandteknik
Jutta Votteler – Färgetsning
A. Sadoon – Måleri
Joakim Larsson – Träskulptur
Maybritt Östman Ljung – Monotypi
Lars Eje Larsson- Litografi
Peter Dahl – Litografi
Bertil Fredholm – Måleri
Anita Klein – Litografi

Öppettider
Tisdag – Fredag 11 – 18
Lördag 11 – 15

Mikael Kihlman – Måleri • Grafik

Utställningen pågår mellan: 2019-09-25 - 2019-10-26

Mikael Kihlman - Bilder

 

Vernissage 25 september 

 

Mikael Kihlman är grafiker och målare som med fantastisk känsla för ljus porträtterar städer, gator, hus och människors siluetter. Han är främst känd för sina svartvita koppargrafiska verk i tekniken torrnål, ofta med motiv influerade av hans många resor.

 

Öppettider Skördefesten
Onsdag 25 september 11-18
Torsdag 26 september 11-18
Fredag 27 september 11-01 Konstnatten
Lördag 28 september 11-21
Söndag 29 september 11-15

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

 

Utställningen pågår t o m 26 oktober

Ingemar Tinnert • Akvarell – Galleri Tinnert, Arontorp

Utställningen pågår mellan: 2019-06-29 - 2019-08-31

INGEMAR TINNERT

Ingemar Tinnert
Akvarell

Vernissage
Lördag 29 juni 11-17

Öppettider – Galleri Tinnert, Arontorp
Tisdag – Söndag 11-17
Måndag stängt

Utställningen pågår t o m 31 augusti

 

Galleri Tinnert, Arontorp • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Galleri Tinnert, Näsby – Sommargalleri 2019

Utställningen pågår mellan: 2019-06-22 - 2019-08-11

GALLERI TINNERT NÄSBY - 20190605

Galleri Tinnerts sommargalleri är beläget i Näsby på sydöstra Öland. På den vackra gården Näsby 163 visar vi en samlingsutställning med etablerade konstnärer och konsthantverkare. Även försäljning av konstnärsmaterial.

GALLERI
Jeanette Wåhlstrand • skulptur
Africa Coll • måleri
Karlheinz Suer • silver

KONSTHANTVERK
Inge Dahlgren • smide
Linda Baudin • glas
Mattias Baudin • smide
Gunilla Sander • keramik/bruksföremål
Christina Sjöberg • flätade pilkorgar
Vigrum konstform • raku/betong
Johan Åkesson • gjutjärn

Dessutom visar vi
Växbolin • linne
Iris hantverk • borstar
Klippan yllefabrik • yllefiltar
Tove Adman • betong
Lisette Friberg • stengods
Bitte Dahlkild • raku
Svartstick • textil
Kullagårdens Svets&smide • växtstöd
Fårskinn från Ottenby

KONSTNÄRSMATERIAL
Välsorterad butik med stor sortering av konstnärsmaterial i kända varumärken för
• Akvarell
• Akryl
• Olja
• Teckning
Konstkort

För den som är fikasugen kommer det att finnas
• Kaffe/te/saft
• Glass från Ottoglass

ÖPPETTIDER – GALLERI TINNERT NÄSBY

Midsommardagen 22 juni 12-17
Söndag 23 juni 12-17

29 juni – 11 augusti 12-17*
*Avvikelser kan förekomma och meddelas via www.tinnert.se

Galleri Tinnert, Näsby 163 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Roine Magnusson – Fotografi

Utställningen pågår mellan: 2019-05-30 - 2019-06-23

ROINE MAGNUSSON - GALLERI TINNERT

 

Vernissage 30 maj 11-17

– Öländska polaroider –
Fotografen som aldrig slutar vara nyfiken. Roine har sina rötter i traditionellt naturfoto men har hela tiden sökt sig vidare i formspråk, perspektiv och ljussättning. I utställningen ”Öländska polaroider” låter han gamla polaroidfilmer tala och skapa spännande effekter.

 

Öppettider
Kristi himmelsfärd 30 maj-2 juni 11-17
Nationaldagen 6 juni 11-17
Pingst 8-9 juni 11-17

Övriga öppettider
Tisdag – Söndag 11-17

 

Utställningen pågår t o m 23 juni

LERVERK – KERAMIK • SMYCKE • GLAS

Utställningen pågår mellan: 2019-04-19 - 2019-05-11

LERVERK - Bilder

Vernissage 19 april 11-17

Maria Allansdotter • Keramik
Sofia Bankeström • Smycke
Kajsa Bäckström • Glas
Marc Dagorn • Keramik
Anita Hagman • Keramik
Nils Holmström • Keramik & Knivar
Liselotte Klingerne • Smycke
Margretha Lund • Smycke
Katarina Löfström • Glas
Helle Rasmussen Theliander • Smycke

 

Öppettider
Påskhelgen 11-17
Valborgsmässoafton 11-17
1 maj 11-17
Öland spirar 11 maj 11-17

Övriga öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 11 maj

Utställning Lindsdals bibliotek – Ingemar Tinnert, Barbro Törngren och Emma Hoflund Løge

Utställningen pågår mellan: 2019-03-23 - 2019-04-05

Lindsdals bibliotek

Vernissage
Lördagen den 23 mars kl.13

Ingemar Tinnert, akvarell
Barbro Törngren, olja
Emma Hoflund Løge, keramik

Utställningen pågår 23 mars – 5 april

Öppettider
Måndag 15-19, Tisdag 9-17, Onsdag 9-13, Torsdag 15-19, Fredag 13-17

Välkommen!
Konstvännerna Lindsdal

Bengt-Åke Öhgren – fotografi

Utställningen pågår mellan: 2019-02-09 - 2019-02-20

Bengt-Åke Öhgren 3

BENGT-ÅKE ÖHGREN
Fotografi

Vernissage
9 februari 11-13.30

Öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15
Utställningen pågår t o m 20 februari

 

Bildvisning och föredrag med Bengt-Åke Öhgren
– Het kärlek i ett hotat Arktis –

9 februari kl 14
Galleri Tinnert, Arontorp

50 kr per person
Förköp via Galleri Tinnert fr.o.m. 12 januari
Begränsat antal platser

Het kärlek i ett hotat Arktis
Sedan 2006 har Bengt-Åke gjort hela 12 resor till Svalbard, varit på Wrangelön och besökt Rocky Mountains i Kanada. Han har rest med forskningsfartyg och varit på platser som få haft möjlighet att besöka. Bengt-Åke har också träffat ledande forskare inom arktisområdet och kan delge oss intressanta berättelser om ett hotat Arktis.

Kom och lyssna på Bengt-Åke när han berättar och visar sina fantastiska fotografier av isbjörnar, polarräv, fåglar, sälar, valrossar, ja allt vad den arktiska naturen har att erbjuda.

Varmt välkomna!

 

Galleri Tinnert, Torslunda 102 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

HANDKRAFT • HANTVERKSUTSTÄLLNING

Utställningen pågår mellan: 2018-11-24 - 2018-12-22

HANDKRAFT - UTSTÄLLNING, GALLERI TINNERT

Åsa Bergqvist • Stickat
Haidi Björk • Textil
Inge Dahlgren • Smide
Magdalena Dahlgren • Handstöpta ljus
Ingegerd Gustavsson • Änglar
Kajsa af Klerker • Hängare i stål
PG Olsson • Keramik
Christina Sjöberg • Flätade pilkorgar
Johan Åkesson • Gjutjärn


Även fina produkter i naturmaterial från
Iris hantverk, Klippan Yllefabrik och Växbolin


Vernissage 24 november 11-15

Utställningen pågår t o m 22 december

Öppettider
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Varmt välkomna!

 

Galleri Tinnert, Torslunda 102 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Utställning i Vara – Ingemar Tinnert

Utställningen pågår mellan: 2018-11-10 - 2018-11-28

Utställning Vara - Ingemar Tinnert

Utställning – Ingemar Tinnert, Akvarell
Biblioteket, Stora torget, Vara

Vernissage
Lördagen 10 november 11-12.30

Utställningen visas 10-28 november 2018

Konstkväll
Onsdagen 28 november 19.00

 

Öppettider
Måndag, Tisdag, Torsdag 9-18
Onsdag, Fredag 9-16
Lördag 10-13

Brutus Östling – fotografi

Utställningen pågår mellan: 2018-09-01 - 2018-10-20

Häger, Brutus Östling HS

Brutus Östling
Fotografi

Vernissage – Galleri Tinnert, Arontorp
Lördagen 1 september 11-15

kl. 13 berättar Brutus om utställningen

Öppettider
Söndag 2 september 11-15
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 20 oktober

 

Bildvisning och föredrag med Brutus Östling
– Magiska möten i fågelmarker –

20 oktober kl 16
Strömstedtsalen, Ölands Folkhögskola
75 kr per person
Förköp via Galleri Tinnert fr.o.m. 1 september

Föredrag och bildvisning anordnas i samarbete med Ölands Fotoklubb, Ölands Naturskyddsförening och Ölands Ornitologiska Förening

Loggor 2

Varmt välkomna!

 

Galleri Tinnert, Torslunda 102 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Kersti Rågfelt Strandberg – Collografi • Collage

Utställningen pågår mellan: 2018-06-30 - 2018-08-18

Kersti Rågfelt

Kersti Rågfelt Strandberg
Collografi • Collage

Vernissage – Galleri Tinnert, Arontorp
30 juni 11-17

Öppettider
Tisdag – Söndag 11-17

Utställningen pågår t o m 18 augusti

Galleri Tinnert, Torslunda 102 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Galleri Tinnert, Näsby – Sommargalleri 2018

Utställningen pågår mellan: 2018-06-23 - 2018-08-12

Galleri Tinnert Näsby 2018

Galleri Tinnerts sommargalleri är beläget i Näsby på sydöstra Öland. På den vackra gården Näsby 163 visar vi en samlingsutställning med etablerade konstnärer och konsthantverkare. Även försäljning av konstnärsmaterial.

GALLERI
Bland årets konstnärer ses

Helena Backmark • måleri
Liv Borglund • skulptur
Ingemar Tinnert • akvarell
Karlheinz Sauer • silver

KONSTHANTVERK
Inge Dahlgren • smide
Linda Baudin • glas
Mattias Baudin • smide
Gunilla Sander • keramik/bruksföremål
Christina Sjöberg • flätade pilkorgar
Vigrum konstform • raku/betong
Johan Åkesson • gjutjärn

Dessutom visar vi
Växbolin • linne
Iris hantverk • borstar/kvastar
byYlva • mattor i plast samt textil
Klippan yllefabrik • yllefiltar
Tove Adman • betong, trä
Kullagårdens Svets&smide • växtstöd
Fårskinn från Ottenby

KONSTNÄRSMATERIAL
Välsorterad butik med stor sortering av konstnärsmaterial i kända varumärken för
• Akvarell
• Akryl
• Olja
• Teckning
Konstkort

För den som är fikasugen kommer det att finnas
• Kaffe/te/saft
• Glass från Ottoglass

ÖPPETTIDER – GALLERI TINNERT NÄSBY

Midsommardagen 23 juni 12-17
Söndag 24 juni 12-17

30 juni – 12 augusti 12-17*
*Avvikelser kan förekomma och meddelas via www.tinnert.se

Galleri Tinnert, Näsby 163 • 070 375 52 72 • www.tinnert.se

Madeleine Pyk & Camilla Pyk – måleri och grafik

Utställningen pågår mellan: 2018-06-02 - 2018-06-24

Camilla Pyk & Madeleine Pyk 5

Camilla Pyk & Madeleine Pyk
Måleri och Grafik

Vernissage – Galleri Tinnert, Arontorp
Lördagen 2 juni 11-15

Öppettider
Tisdag – Söndag 11-17

Utställningen pågår t o m 24 juni
Varmt välkomna!

 

Galleri Tinnert, Torslunda 102 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Kristi himmelsfärdshelgen, Näsby sydöstra Öland

Utställningen pågår mellan: 2018-05-10 - 2018-05-13

Skärfläckor, Ingemar Tinnert

 

Samlingsutställning – Konst & Konsthantverk
Galleri Tinnert Näsby, sydöstra Öland

Ingemar Tinnert – akvarell
Ninni Eriksson – måleri
Nisse Holmström – keramik
Inge Dahlgren – smide

Öppettider
10 – 12 maj 11-17
13 maj 11-15

Välkomna!

Örjan Wikström – måleri • screentryck • broderi

Utställningen pågår mellan: 2018-03-24 - 2018-04-07

Örjan Wikström

I Hammershøis värld
måleri • screentryck • broderi

Vernissage
24 mars 11-14
kl 12 berättar Örjan om utställningen

Övriga öppettider
Söndag 25 mars 13-16
Påskhelgen 12-17
Måndag – Fredag 10-18
Lördag 10-13
Utställningen pågår t o m 7 april

Hantverksutställning, Galleri Tinnert i Falköping

Utställningen pågår mellan: 2017-11-25 - 2017-12-23

Galleri Tinnert - Julmarkand

Hantverksutställning, Galleri Tinnert i Falköping
25 november – 23 december

Vernissage
Lördag 25 nov 10-15
Söndag 26 nov 12-17

 

Övriga öppettider inför jul
27 nov – 1 dec 10-18, lunch 13-14
Lördag 2 dec 10-13
Söndag 3 dec 12-17

4-8 dec 10-18, lunch 13-14
Lördag 9 dec 10-13
Söndag 10 dec stängt

11 dec 14-18
12-15 dec 10-18, lunch 13-14
Lördag 16 dec 10-15
Söndag 17 dec 12-17

Måndag 18 dec 10-19, lunch 13-14
Tisdag 19 dec 10-19, lunch 13-14
Onsdag 20 dec 10-19, lunch 13-14
Torsdag 21 dec 10-21, lunch 13-14
Fredag 22 dec 10-19, lunch 13-14
Lördag 23 dec 10-16

Julafton stängt
Juldagen stängt
Annandagen stängt

Välkomna!

Utställning Ingemar Tinnert – Skara Konstförening, Bladhska Galleriet

Utställningen pågår mellan: 2017-10-28 - 2017-11-12

Ingemar Tinnert - Svävande

Utställning Ingemar Tinnert – Skara Konstförening, Bladhska Galleriet
Akvarell
28 oktober – 12 november

Vernissage
Lördag 28 oktober 11 – 14

Öppettider
Onsdag 16 – 18
Torsdag 16 – 18
Fredag 11 – 14
Lördag 11 – 14
Söndag 14 – 16

Skara Konstförening, Bladhska Galleriet
Adress: Skolgatan 1, Skara

Stina & Joakim Larsson – Grafik, måleri och skulptur

Utställningen pågår mellan: 2017-09-29 - 2017-10-14

Joakim och Stina Larsson

Stina & Joakim Larsson
Änglar och himlakroppar

Grafik Måleri Skulptur

Fredag 29 september 10 – 23
Konstnatten 30 september 10 – 01
Söndag 1 oktober 11 – 14

Övriga öppettider
Måndag – Fredag 10 – 18
Lördag 10 – 13

Utställningen pågår t.o.m. 14 oktober

 

”I år ställer konstnärsparet Joakim och Stina Larsson ut på Galleri Tinnert.

Joakim Larsson är för många känd för sina ”flygande änglar”. Själv föredrar han att kalla de bevingade skulpturerna i trä och koppar för ”budbärare”.
– Men änglar är budbärare, så det är också en bra benämning, menar Joakim Larsson.

Man ska inte bli förvånad om man hittar oväntade material bland konstverken.
– Det blir spännande när glasfiber möter bladguld, betong möter plexiglas, eller varför inte ett citronskal?
Även Joakims oljemålningar och grafiska tryck väcker uppmärksamhet.
– Jag arbetar med porträtt, symboler och olika himlakroppar i ett koncept om oväntade möten och förståelse.

Bland verken finns dikter av Stina Larsson som debuterade som författare 2008 och som vid sidan om sitt författarskap även verkar som bokredaktör och skribent i Skånska Dagbladet.
– Mänskliga möten och kommunikation har alltid intresserat oss båda, till exempel att man kan använda samma ord men mena helt olika saker, eller använda olika ord och mena samma, säger Stina Larsson.

Paret har under de senaste tio åren ställt ut på ett femtiotal olika platser, bland annat Trelleborgs Konstmuseum, Falsterbo konsthall, Åhus konsthall – Auseum, Ottenby Kungsgård på Öland, Svaneholms slott och på gallerier i Lund, Malmö, Helsingborg och London.
Utställningen pågår 29 september t o m 14 oktober. Joakim och Stina kommer att närvara under konstnatten.”

 

Galleri Tinnert på Näsby Nav 163 , sydöstra Öland

Utställningen pågår mellan: 2017-09-29 - 2017-10-01

Skördefest 2017 4

Under Ölands Skördefest visar vi i galleriet bl a
Anette Magnusson textil och collage
Göran Magnusson måleri
Ingemar Tinnert akvarell
Gunilla Sander keramik
Inge Dahlgren smide
Johan Åkesson gjutjärn

Skördefest 2017 1Skördefest 2017 3

Våra öppettider är
Fredag 29 september 11-01
Lördag 30 september 11-17
Söndag 1 oktober 11-15

Sommarens utställning, Näsby sydöstra Öland 2017

Utställningen pågår mellan: 2017-06-24 - 2017-08-10

I galleriet visar vi
May Britt Östman Ljung – monotypi (blocktryck, unika)
Nisse Holmström – keramisk skulptur
Ingemar Tinnert – akvarell
Karlheinz Sauer – silver
Ulf Söderberg har tonsatt utställningen

I vår hantverksutställning har vi konsthantverk av
Inge Dahlgren – smide
Linda Baudin – glas
Mattias Baudin – smide
Gunilla Sander – keramik/bruksföremål
Christina Sjöberg – flätade pilkorgar
Vigrum konstform – raku/betong

Dessutom visar vi
Växbolin – linne
Iris hantverk – borstar/kvastar
byYlva – mattor i plast samt textil
Klippan yllefabrik – yllefiltar
Tove Adman – betong, trä
Kullagårdens Svets&smide – växtstöd
Fårskinn från Ottenby

I butiken har vi
Stor sortering av konstnärsmaterial för
– Akvarell
– Akryl
– Olja
– Teckning
Konstkort

För den som är fikasugen kommer det att finnas
– Kaffe/te/saft
– Chokladpraliner från Ölandschoklad
– Glass


Öppettider
Galleriet och konsthantverk Midsommardagen 24 juni 12-17*
Söndag 25 juni 12-17*
1 juli – 10 augusti 12-17*

Konstnärsmaterialbutiken 1 juli – 10 augusti 12-17*

*Avvikelser kan förekomma

Kristi himmelsfärdshelgen, Näsby sydöstra Öland

Utställningen pågår mellan: 2017-05-25 - 2017-05-28

Skärfläckor, Ingemar Tinnert

Samlingsutställning – Konst & Konsthantverk
Galleri Tinnert Näsby, sydöstra Öland

Ingemar Tinnert, akvarell
Johannes Nielsen, skulptur
Marianne Karlsson, keramik
Inge Dahlgren, smide

Öppettider
25 – 27 maj 11-17
28 maj 11-15

Karl Mårtens – Akvarell och litografi

Utställningen pågår mellan: 2017-04-13 - 2017-04-28

Karl Mortens - Nötskrika

Utställning 13 – 28 april
Påskhelgen kl 12-17

Övriga öppettider
Måndag – Fredag kl 10-18
Lördag kl 10-13

Weronica Darius – Måleri och blandteknik

Utställningen pågår mellan: 2017-03-04 - 2017-03-18

Weronica Darius

Weronica Darius
Måleri och blandteknik

Vernissage
Lördagen 4 mars 10-14

Öppettider
Söndag 5 mars 13-16
Måndag-Fredag 10-18
Lördag 10-13

Utställningen pågår t o m 18 mars

Camilla Pyk & Madeleine Pyk – Måleri och Grafik

Utställningen pågår mellan: 2017-02-04 - 2017-02-18

Utställning - Pyk 2

Camilla Pyk & Madeleine Pyk
Måleri och Grafik

Vernissage
Lördagen 4 februari 10-14

Öppettider
Söndag 5 februari 13-16
Måndag – Fredag kl 10-18
Lördag kl 10-13

Utställningen pågår t o m 18 februari

Utställning Ingemar Tinnert

Utställningen pågår mellan: 2016-11-26 - 2016-12-23

ingemar-tinnert

Ingemar Tinnert – akvarell
tillsammans med flera
Konsthantverkare

Vernissage
Lördagen 26 november 10-14

Öppettider
Söndag 27 november 12-17
Måndag – Fredag kl 10-18, Lördag kl 10-13

Utställningen pågår t o m 23 december

Utställning Bodil Magnusson – Glas

Utställningen pågår mellan: 2016-09-24 - 2016-10-08

icaro-2

Vernissage
Lördagen 24 september 10-14

Öppettider
Söndag 25 september 13-16
Måndag – Fredag 10-18
Lördag 10-13

 

Skördefest med konstnatt
Fredag 30 september 10-23
Lördag 1 oktober 10-01
Söndag 2 oktober 11-14

 

Utställningen pågår t.o.m. 8 oktober hos Galleri Tinnert i Falköping

 

Sommarens utställning – Näsby, sydöstra Öland

Utställningen pågår mellan: 2016-06-25 - 2016-06-26

Välkomna på vernissagehelg
Lördag 25 juni 12-17
Söndag 26 juni 12-17

I Galleriet visar vi

Bodil Magnusson, glas
Maria Lager, måleri
Ingemar Tinnert, akvarell

I hantverksladan visas konsthantverk

Övriga öppettider
2 juli – 11 augusti  dagligen 12-17
(avvikelser kan förkomma)

Välkomna!
Marina & Ingemar

Galleri Tinnert, Näsby 163 Sydöstra Öland, 070-375 52 72

Kristi Himmelsfärdshelgen, Näsby sydöstra Öland

Utställningen pågår mellan: 2016-05-05 - 2016-05-08

Samlingsutställning – Konst & Konsthantverk
Galleri Tinnert Näsby, sydöstra Öland

Kristi Himmelsfärdshelgen
5-8 maj 11-17

 

 

 

Konstrunda under Påskhelgen 2016

Utställningen pågår mellan: 2016-03-25 - 2016-03-28

Påskhelgen 2016

Öppen ateljé i Östra Tunhem

Ingemar Tinnert – Akvarell

Galleri Tinnert, Falköping, visar
Marianne Abelsson – Glas och Grafik

 

Öppettider

Långfredag – Annandag påsk 12-17

Välkomna!

 

 

Utställning Marianne Abelsson – Glas och grafik

Utställningen pågår mellan: 2016-03-19 - 2016-04-02

Marianne Abelsson 1

Vernissage
Lördagen 19 mars 10-14

Öppettider
Söndag 20 mars 13-16
Måndag – Fredag 10-18
Lördag 10-13

Utställningen pågår t.o.m. 2 april hos Galleri Tinnert i Falköping

Utställning Bessie Johansson

Utställningen pågår mellan: 2016-02-06 - 2016-02-20

Bessie Johansson

”Härliga naivistiska bilder som gör vardagen lite roligare”

Vernissage
Lördagen 6 februari 10-14

Öppettider
Söndag 7 februari 13-16
Måndag – Fredag 10-18
Lördag 10-13

Utställningen pågår t.o.m. 20 februari hos Galleri Tinnert i Falköping