Brutus Östling – Fotoutställning, Bildvisning och föredrag

Brutus Östling
Fotografi

Vernissage – Galleri Tinnert, Arontorp
Lördagen 1 september 11-15

kl. 13 berättar Brutus om utställningen

Öppettider
Söndag 2 september 11-15
Tisdag – Fredag 11-18
Lördag 11-15

Utställningen pågår t o m 20 oktober

 

Bildvisning och föredrag med Brutus Östling
– Magiska möten i fågelmarker –

20 oktober kl 16
Strömstedtsalen, Ölands Folkhögskola

75 kr per person
Förköp via Galleri Tinnert fr.o.m. 1 september

Föredrag och bildvisning anordnas i samarbete med Ölands Fotoklubb, Ölands Naturskyddsförening och Ölands Ornitologiska förening


Magiska möten i fågelmarker

Vi får denna kväll följa med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring. Vi möter spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar – bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare och spöklika ugglor i norr. Naturligtvis bjuds det också på ett och annat fotografiskt tips under föreläsningen.

Brutus Östling är känd för sina mycket personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av hans elva fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Tre av böckerna, bland annat ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker”, har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen Årets Pandabok av WWF. År 2006 nominerades ”Pingvinliv” till Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken ”Att överleva dagen”. Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006) och Nordisk naturfotograf (2008).

Varmt välkomna!

Loggor 2

Galleri Tinnert, Torslunda 102 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se