Kursledare Lars Eje Larsson
Stora Frö bylokal, Stora Frö

Kursen är fulltecknad

En kurs för dig som är akvarellmålare och vill fördjupa dina kunskaper i färg och färglära. Kursen innehåller en hel del teori varvat med demonstrationer, egna praktiska övningar och fritt arbete samt genomgångar av dagens arbete. Vi fördjupar oss i det svåra valörmåleriet samt ger oss i kast med att jobba med medvetna valörkompositioner, färgackord och färgkompositioner. Det blir en hel del färglära och övningar i att behärska de olika färgkontrasterna. Men tyngdpunkten ligger på att träna upp valörmåleriet som är extra svårt att behärska i akvarell då förändringen mellan vått och torrt tillstånd är så stor. Vi övar med olika tekniker för att bygga upp valörrikedom, t.ex. genom att lägga lasyrer/”skiktmåleri” eller direkt/”a la prima”, beroende på olika pappers egenskaper. Men även med monokroma valörövningar s.k. ”Grisaille” måleri.

I kursen ingår även Lars Ejes akvarellkompendie.

Kursen pågår fredag kväll kl.17-20, lördag mellan kl.10-17 samt söndag kl.10-14

Kurspris
Inkluderar kurs och alla måltider. Boende ingår ej.
5 500 kr
Fika under fredagskvällen samt för- och eftermiddagsfika och lunch serveras på plats under kurshelgen.
max 18 deltagare, min 15 deltagare

Plats
Stora Frö bylokal, Stora Frö
Adress: Malmgatan 4, Stora Frö

Önskas boende i samband med kursen rekommenderas StrandNära ECO B&B, Stora Frö (strandnara.com) alternativt Bo Pensionat, Vickleby (bopensionat.se). Tänk på att boka eventuellt boende i tid.


Anmälan