Pågående utställningar

Galleri Tinnert Näsby – Sommargalleri 2021

Utställningen pågår mellan: 2021-06-26 - 2021-08-08

Sommargalleri Näsby 2021 - galleri Tinnert copyrightGalleri Tinnerts sommargalleri är beläget i Näsby på sydöstra Öland. På den vackra gården Näsby 163 visar vi en samlingsutställning av etablerade konstnärer och konsthantverkare.

GALLERI

Gunillas Sander • keramik
Verksam som krukmakare på heltid sedan 1994 då hon startade Hjo Krukmakeri vid Hjo-åns dalgång. Gunilla drejar bruksföremål i stengods såsom kannor, krukor, fat och muggar och har samarbetat med Galleri Tinnert under en längre tid.

Läs gärna mer om Gunilla och följ hennes arbete via instagram @gunillasanderkeramiker 

Niklas Elgmo • olja
Konstnär uppväxt i Kalmar. Niklas är utbildad i klassiskt måleri vid Swedish Academy of Realist Art i Stockholm samt Florence Academy of Art i Italien. Numera bosatt på Isola Gård i närheten av Algutsrum på Öland där han driver Isola Studios, skapar, visar och säljer sin konst samt undervisar i klassiskt oljemåleri.

Läs gärna mer om Niklas på niklaselgmo.com eller följ hans arbete via instagram @nelgmo

Karlheinz Sauer • silver
Silversmed med egen verkstad i Mörbylånga där han skapar såväl corpus som smycken. Karlheinz corpusarbeten finns på bl.a. Nationalmuseet och Kungliga Slottet. Hos Galleri Tinnert Näsby visar Karlheinz unika silversmycken.

Läs gärna mer om Karlheinz på sauerart.com

Ingemar Tinnert • akvarell
Konstnär bosatt här på Öland. Ingemars kärlek till Öland samt intresse för natur och gamla miljöer avspeglar sig genomgående i hans måleri. I sina akvareller fångar han ofta alvarets dramatiska höga himmel och vidsträckta horisont, men även hans stora intresse för fåglar får ofta utrymme då han fattar penseln.

Läs gärna mer om Ingemar på tinnert.se eller följ hans arbete via instagram @galleritinnert

KONSTHANTVERK
Linda Baudin • glas
Inge Dahlgren • smide
Bitte Dahlkild • raku
Gun Frank • tryck och fritt broderi
Kajsa af Klerker • hängare i plåt
Marianne Karlsson • keramisk skulptur
Gunilla Sander • keramik/bruksföremål
Christina Sjöberg • pilkorgar
Sara Tinnert • virkat
Vigrum konstform • raku/betong
Johan Åkesson • gjutjärn

Dessutom visar vi
Växbolin • linne
Iris hantverk • borstar
Klippan yllefabrik • yllefiltar
Grunne produktion
Tove Adman • betong
Svartstick • textil
Kullagårdens svets&smide • växtstöd
Fårskinn från Ottenby och Torslunda lamm

KONSTNÄRSMATERIAL
Välsorterad butik med stor sortering av konstnärsmaterial i kända varumärken för
Akvarell • Akryl • Olja • Teckning
Konstkort

Glass från Otto glass

Öppningshelg 26 – 27 juni 2021
Midsommardagen 26 juni 12-17
Söndag 27 juni 12-17

Öppettider
3 juli – 8 augusti dagligen 12-17*
*Avvikelser kan förekomma och meddelas här på tinnert.se

Utställningen pågår t o m 8 augusti


Med anledning av pågående pandemi bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med att vi öppnar vårt sommargalleri. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas upp och visas som vanligt i vårt galleri under sommaren.

Baserat på riktlinjer från folkhälsomyndigheten och regeringen får det endast vara ett begränsat antal kunder inne i våra lokaler samtidigt. Vi håller koll och meddelar dig i dörren om det skulle vara fullt. Väntar du en stund får du snart komma in. Vi uppmanar alla våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Besök oss ensam, stanna hemma vid förkylningssymtom och håll avstånd. Tack!

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av t.ex. föremål som vidrörs av många besökare.

Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer. Skulle det bli förändringar gällande Galleri Tinnerts verksamhet under sommaren kommer detta att meddelas via vår hemsida samt våra sociala medier – facebook och instagram.

Galleri Tinnert, Näsby 163 • 070 669 31 11 • www.tinnert.se

Katja Beckman – Textil och Marie Beckman – Stengods

Utställningen pågår mellan: 2021-06-05 - 2021-08-15

Katja Beckman Marie Beckman copyright - Galleri Tinnert

Katja Beckman
Textilkonstnär bosatt i Berlin och med utställningar spridda över hela världen på sin meritlista. Hon har en mångårig textilutbildning hos Handarbetets vänner, vid Konstfack samt Kawashima textile school i Japan.
Katja arbetar med en variation av material, form, strukturer och tekniker för att fånga och väva in känslor i sina textila verk. Många av hennes verk må vara färgstarka men de skriker inte efter uppmärksamhet. De väntar istället på att någon skall utforska dem och tillåta sig själv att sjunka in i dess yta.

Läs gärna mer om Katja på cargocollective.com/katjabeckman eller följ hennes arbete via instagram @katjabeckman

Marie Beckman
Konstnär bosatt utanför Skara i Västergötland. Marie arbetar med stengods och skapar i både stort och litet format till allt från utställningar till offentliga utsmyckningar. Hon finns bland annat representerad på Nationalmuseum.
Utifrån grundformer skapade i gipsformar skulpterar Marie för hand fram rörelse och rytm i sina verk. Ytan täcks sedan av en halvmatt glasyr med en len lyster som fångar de former och effekter som skapas av ljus och skugga. Hon arbetar långsamt och låter tankar, minnen och känslor bli en del av materialet.

Läs gärna mer om Marie på hennes hemsida keramik.se

 

 

Utställningen öppnar lördag 5 juni 11-17
Konstnärerna medverkar under öppningsdagen

Öppettider
Tisdag – Söndag 11-17
Måndagar stängt

Utställningen pågår t o m 15 augusti

 

 


Med anledning av pågående pandemi och rekommendationer för region Kalmar län bjuder Galleri Tinnert inte in till vernissage i samband med kommande utställning. Detta för att undvika att samla ett större antal människor. Utställningen kommer dock hängas upp och visas i vårt galleri.

Baserat på riktlinjerna från folkhälsomyndigheten och regeringen får det endast vara ett begränsat antal kunder inne i vår butik och vårt galleri samtidigt. Det är sällan många personer i lokalen samtidigt, men vi håller koll och meddelar dig i dörren om det skulle vara fullt. Vi uppmanar alla våra besökare och kunder att tänka på riskerna, ta eget ansvar och visa omtanke. Besök oss gärna ensam, stanna hemma vid förkylningssymtom och håll avstånd.

Vi som möter besökare och kunder följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna anvisar och vi är extra noggranna med rengöring av t.ex. dörrhandtag och föremål som vidrörs av många besökare.

Vi följer hela tiden läget och om det förändras följer vi eventuella nya rekommendationer. Skulle det bli förändringar gällande Galleri Tinnerts verksamhet kommer detta att meddelas via vår hemsida samt våra sociala medier – facebook och instagram.

Vänliga hälsningar
Marina, Ingemar & Emma Tinnert