23 – 25 APRIL 2021

Målarkurser 2021 23 - 25 april 2

23 – 25 april • Valör och kulör – Fortsättningskurs i akvarell
Galleri Tinnert, Arontorp
Kursledare Lars Eje Larsson

En kurs för dig som är van akvarellmålare. Kursen innehåller en hel del teori varvat med demonstrationer, egna praktiska övningar och fritt arbete samt genomgångar av dagens arbete. Vi fördjupar oss i det svåra valörmåleriet samt ger oss i kast med att jobba med medvetna valörkompositioner, färgackord och färgkompositioner. Det blir en hel del färglära och övningar i att behärska de olika färgkontrasterna. Men tyngdpunkten ligger på att träna upp valörmåleriet som är extra svårt att behärska i akvarell då förändringen mellan vått och torrt tillstånd är så stor. Vi övar med olika tekniker för att bygga upp valörrikedom, t.ex. genom att lägga lasyrer/”skiktmåleri” eller direkt/”a la prima”, beroende på olika pappers egenskaper. Men även med monokroma valörövningar s.k. ”Grisaille” måleri.

I kursen ingår även Lars Ejes akvarellkompendie.

Kursen pågår fredag kväll kl.17-20, lördag mellan kl.10-17 samt söndag kl.10-14

Kurspris
Inkluderar kurs och alla måltider
5200 kr

Fika under fredagskvällen samt för- och eftermiddagsfika under resten av kurshelgen serveras i galleriet. Lunch äter vi hos Arontorps kroppkakor & mat under både lördag och söndag. Boende ingår ej.
max 12 deltagare, min 8 deltagare

Plats
Galleri Tinnert Arontorp, Öland (Adress: Torslunda 102, Färjestaden. Granne med Arontorps Kroppkakor)

Kursen håller till i Galleri Tinnerts lokaler i Arontorp på Öland. Här är du omgiven av konst och konsthantverk! Här finns även en butik med konstnärsmaterial, ramverkstad samt Ingemar Tinnerts ateljé. Vi sitter i galleriet och målar.

Önskas övernattning i samband med kursen rekommenderas StrandNära ECO B&B, Stora Frö. Läs mer på www.strandnara.com

 

Lars Eje Larsson

Utbildad vid Gerlesborgsskolan samt Göteborg och Umeå universitet. Han skapar sina akvareller med djupt engagemang och stor teknisk skicklighet. Olika akvarelltekniker samsas på samma yta, allt för att gestalta stämningar och fånga ljuset. Med komposition och färgkomposition skapar han kontraster och motsättningar för att åstadkomma spänning.

Läs gärna med om Lars Eje och hans konstnärskap på larsejelarsson.se

 


Anmälan
Anmäl dig via e-post till info @ tinnert.se.

Turordning efter datum och klockslag för anmälan. Du meddelas så snart som möjligt om du fått plats eller om du blir reserv.

När kursen närmar sig får du ett välkomstbrev från oss. Då bekräftar du din anmälan genom att betala din anmälningsavgift. I välkomstbrevet finns även information om vilket datum du senast skall betala resterande kursavgift samt all övrig information du behöver inför kursen.

Anmälningsavgift
Galleri Tinnert, Arontorp Öland: 3000 kr
Vid utebliven betalning av anmälningsavgift erbjuds platsen till en annan deltagare. Anmälningsavgiften återbetalas ej.

Övrigt att tänka på
Om du har någon specialkost så anmäl detta då du bokar din kurs